neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Labesoc
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Riu Llobregat 47, Baixos, 08820 El Prat de Llobregat
933 795 637
info@gatsbaix.org
http://www.gats.cat
Què ofereix

Labesoc es proposa acompanyar projectes d'emprenedoria, amb persones i col·lectius que difícilment podran emprendre (manca de recursos, experiència o senzillament, haver-ho perdut tot i viure en un seriós risc o situació de vulnerabilitat social) i que apostin per l'economia social i solidària. És un laboratori d’iniciatives d’economia social amb l'objectiu de facilitar un entorn per testejar aquestes iniciatives.

Per tal de validar la seva viabilitat, Labesoc assigna uns mínims recursos a cada projecte fins que el servei o producte que ofereix és sostenible per ell mateix. Labesoc està pensat per acompanyar i incubar projectes d’economia social de persones o grups que no s’han constituït encara jurídicament, i per tant no tenen capacitat d’obrar al mercat. Labesoc posa a disposició de l’equip emprenedor social tècniques i eines de validació i modelització dels projectes.

Les persones poden presentar una o més de les següents tipologies de projecte:
- Que tinguin com a objectiu crear ocupació en estructures empresarials participatives i redistributives (cooperatives, societats laborals,...).
- Que directament incideixen, a través de la seva activitat, en la solució de problemes socials (violència, racisme, pobresa, discapacitats, etc.).
- Que promouen formes d’economia que transformen les conductes socials envers una relació més justa i sostenible entre les persones i el medi ambient.
- Que promouen models alternatius d’economia no monetària.

Com adreçar-s'hi

Via el formulari web de contacte

Activitat

Labesoc és un projecte de GATS (Grup d'associats per al treball social, cultural, comunitari i ambiental), una entitat amb més de 10 anys de treball social i comunitari al Prat del Llobregat. Labesoc, a diferència d'altres models que busquen donar impuls a l'emprenedoria social, persegueix acompanyar i incubar a través d'una empresa nodrissa que permet valorar "in situ" la viabilitat dels projectes emprenedors.

Labesoc vol contribuir a contrasrestar alguns dels discursos actuals sobre l'emprenedoria:
 • · L'emprenedoria com a element pantalla davant el fracàs de les polítiques públiques d'ocupació (autonòmiques i estatals)
 • · L'emprenedoria com a element de culpabilització contra les persones aturades
 • · L'emprenedoria com a aposta poc democràtica i accessible per a tothom

A qui va adreçat

Persones d'El Prat de Llobregat en situació de risc d'exclusió social i amb inicaitives emprenedores d'economia social i solidària.

Entitats promotores:

GATS