neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Programa Genera
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Parellada 56-58, 3er 1a, 08720 Vilafranca del Penèdes
938 916 552
info@pinnae.cat
http://www.pinnae.cat
Què ofereix

És un programa que promou i facilita la Integració Social de persones amb risc d’exclusió mitjançant la seva incorporació al mon laboral. Igualment aquest programa fomenta el desenvolupament de l’esperit emprenedor orientant-lo cap a l’autoocupació.

El programa es dirigeix a totes aquelles persones que estan en risc d’exclusió social o que sense estar-hi volen emprendre una nova activitat d’autoocupació. També a emprenedors o persones amb iniciatives. Aquest és un programa d’oportunitats per a totes aquestes persones.

S’implementa creant una xarxa amb les entitats del tercer sector o bé amb les entitats vinculades a la promoció de l’autoocupació, pel foment de la inserció sociolaboral a través de l’autoocupació, i de l’emprenedoria; aquesta xarxa es completa amb la participació d’empreses privades que porten a terme diverses activitats pel Programa, com capacitació, acompanyament, etc. acollint-se a la seva pròpia Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

El Programa basa la seva estratègia en el desenvolupament d’eines de suport com la formació i la capacitació, el voluntariat, l’acompanyament i les microfinances.

Es recullen diferents modalitats d’inserció sociolaboral, en funció del perfil dels usuaris, des dels projectes de persones en situació d’alta vulnerabilitat, fins aquells projectes més emprenedors i microempresarials. El Programa dedica una atenció especial al foment de l’ocupació juvenil.

Com adreçar-s'hi

Al web de Pinae hi ha formularis per sumar-se al programa, tant com a entitat del tercer sector o de promoció de l’emprenedoria, com a persona voluntària o com a empresa col·laboradora. En cas que s'hi vulgui accedir com a persona usuària cal enviar un correu electrònic.

Activitat

El programa persegueix un doble objectiu: per un costat lluitar contra l’exclusió social mitjançant la incorporació de les persones al mon laboral i per un altre costat fomentar l’esperit emprenedo

A qui va adreçat

Persones emprenedores, persones amb coneixements i experiència empresarial que vulguin participar-hi voluntàriament, entitats socials, empreses amb RSC.

Entitats promotores:

Fundació Pinnae