neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Social Startup Meeting
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007 Barcelona
934 020 178
cm-poes@ub.edu
http://www.ub.edu/emprenedoriasocial
Què ofereix

El Social Startup Meeting és una trobada d’un cap de setmana en què intervenen persones amb diferents perfils professionals (programació, disseny, màrqueting, desenvolupament de productes, etc.), emprenedores i amb inquietuds socials.

Té l’objectiu d’impulsar iniciatives emprenedores socials, de base tecnològica, mediambiental, cultural, etc., que es puguin desenvolupar com a negoci després de la trobada.

El programa es desenvolupa segons la metodologia d’aprendre creant provada des de 2007 per Startup Weekend, que ja s’ha provat al camp de les empreses emergents i s’ha adaptat al camp de l’emprenedoria social, on persones emprenedores amb diferents perfils professionals col·laboren voluntàriament, durant un cap de setmana (cinquanta-quatre hores), per desenvolupar al màxim el model de negoci de les start-ups socials.

El Social Startup Meeting s'estructura en tres parts:

Divendres a la tarda: l’esdeveniment comença amb la presentació d’idees, on cada participant pot presentar una o diverses idees. Es disposa d’un minut en què s’haurà d’explicar quina és la idea i quin equip es busca. Mitjançant una dinàmica participativa, entre tots els participants es duu a terme la selecció de les idees. A partir d’aquesta selecció, els equips de treball, preferentment multidisciplinaris, es creen de manera autogestionada.

Dissabte durant tot el dia i diumenge al matí: els equips s’autoorganitzen i se centren en el desenvolupament i la validació de la idea, amb el suport i la mentoria de professionals del sector de les empreses emergents i de l’emprendoria social, així com en la formació d’idees. L’objectiu és que els equips acabin el segon dia amb un model de negoci, un pla de treball bàsic, un prototip i un pla comercial.

Diumenge a la tarda: es fa la presentació de les idees, en què els equips tenen tres minuts per explicar el seu projecte d’start-up i cinc minuts per respondre les preguntes del jurat expert en emprenedoria social, que fa comentaris a cada equip i decideix quines són les idees més ben plantejades. Al final del Social Startup Meeting els i les participants tenen un millor coneixement de:
 • · Les eines per engegar una start-up social.
 • · El treball en equip multidisciplinari, de manera col·laborativa i autogestionada.
 • · La mentoria social, empresarial i tecnològica, i la retroalimentació professional.
 • · El treball en xarxa dins la comunitat d’emprenedoria social.

Com adreçar-s'hi

La inscripció és fa via la web de la trobada

Activitat

El Comissionat POES-UB organitza el Social Startup Meeting, la primera edició al maig de 2013 i la segona a l’Abril de 2014. En les dues edicions ja realitzades han participat 170 alumnes i 40 mentors i mentores del món de l'empresa social; així mateix s'han premiat 6 projectes d'emprenedoria social que han accedit a suports d'entitats col·laboradores, més enllà del propi esdeveniment.

Arrel del Social Startup Meeting el Comissionat ha creat a Xarxa d'Emprenedors Socials de la UB.

A qui va adreçat

A alumnes de la UB i exalumnes associats a AlumniUB, amb iniciativa emprenedora i inquietuds socials.

Entitats promotores:

Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la Universitat de Barcelona (Comissionat POES – UB).