neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Momentum Project
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Plaza de San Nicolás, 4, 48005 Bilbao
932 806 162
contacto@momentum-project.org
http://www.momentum-project.org
Què ofereix

Momentum és un programa de desenvolupament en el que les iniciatives d'emprenedoria social tenen accés a formació, assessorament, orientació, acompanyament, capital i promoció, afavorint així la seva consolidació. El programa Momentum neix amb la vocació de donar suport a iniciatives innovadores amb vocació de creació de valor social i mediambiental, així com influenciar i generar coneixement sobre solucions sostenibles i sistèmiques que proveeixin d'igualtat d'oportunitats a les persones, millorin les condicions de vida dels sectors de població més desfavorida, i restableixin l'equilibri ambiental.

Momentum ofereix a empreses socials la possibilitat de participar en un programa de desenvolupament que facilita la consolidació i desenvolupament del seu model. Alhora Momentum contribueix al desenvolupament de l'emprenedoria social a Espanya a través de la generació de coneixement, la col·laboració i l'intercanvi d'experiències, tot formant equips de treball entre les organitzacions seleccionades, estudiants d'universitat i persones amb responsabilitats directives en empreses amb fort compromís social i mediambiental.

Momentum promou un ecosistema format per persones expertes amb dilatada experiència en emprenedoria i en el sector social, així com entitats públiques i privades que promouen l'emprenedoria i la innovació a Espanya, centres educatius, mitjans de comunicació, entitats financeres, grups inversors, etc. L'accés al finançament es materialitza a través del Social Investment Day una jornada en què els emprenedors tenen l'oportunitat de presentar les seves empreses i els plans de desenvolupament que han preparat, i de Momentum Social Investment. BBVA ha creat Momentum Social Investment, una eina d'inversió dirigida a finançar, mitjançant préstecs personalitzats, els plans de desenvolupament de les emprenedories socials més prometedores de cada edició. Aquest vehicle té com a objectiu garantir el creixement d'aquestes empreses, incrementar el seu impacte social i crear estructures multiplicadores d'aquest impacte.

Com adreçar-s'hi

Cada edició del programa té una durada d'un any, i a cada edició se seleccionen deu organitzacions beneficiàries. Aquestes passen per un procés previ de selecció en el que han de demostrar la viabilitat del seu projecte, l'impacte social i ambiental que poden generar, i el seu potencial de creixement i d'escalabilitat.

Activitat

neix per donar suport als emprenedors socials amb projectes en marxa que necessiten consolidar i garantir la seva viabilitat i oferir-los un complet programa de formació, assessorament i suport que els ajudi a millorar el seu projecte i multiplicar el seu impacte social i econòmic.

Momentum Project és una iniciativa que compta amb diferents convocatòries en els següents països: Espanya
Mèxic
Perú

A qui va adreçat

Momentum Project dóna suport persones que detecten un problema social i decideixen buscar una solució per mitjà d'una iniciativa empresarial.

Per a Momentum Project, són emprenedors socials i reuneixen les següents característiques:

 • Impacte social rellevant, sostenible econòmicament, innovador i escalable.
 • 2 anys en operació (excepció en el cas de rèplica).
 • 2 empleats.
 • 100.000 € d'ingressos anuals.
 • Màxim un 49% d'ingressos provinent de donacions i / o subvencions.
 • Activitat i impacte a Espanya.

Cal passar un procés de selecció de 4 fases per accedir al programa

Entitats promotores:

BBVA i ESADE, amb la col·laboració de Price Waterhouse Coopers.