neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   

Per obtenir suport econòmic i finançament

Disposar de recursos, materials i econòmics, és un dels principals reptes de tota iniciativa emprenedora, però molt especialment de l'emprenedoria social, doncs sovint les activitats que desenvolupa es troben a mig camí entre l'activitat econòmica i l'activitat social, fent difícil que els instruments financers habituals per a empreses hi apostin o que els mecanismes de suport econòmic social hi encaixin.

A Catalunya, bona part dels recursos econòmics disponibles han estat tradicionalment adreçats a l'economia social i cooperativa, i a ells fem referència. Existeixen avui dia una limitada però variada oferta de fonts de finançament que des del sector de la banca ètica i cívica també s'estan posant a disposició de les iniciatives emprenedores amb vocació social. Així mateix, tal com hem vist en el primer bloc d'aquest recull, estan començant a sorgir els primers recursos específicament pensats per iniciatives emprenedores socials, a nivell català i estatal, dels quals caldrà observar­ne atentament la seva evolució.

Hem recollit aquí també recursos que a nivell internacional poden obrir portes a l'accés a finançament, més enllà de les nostres fronteres. Una petita mostra d'alguns dels recursos més coneguts als quals algunes iniciatives catalanes ja han tingut accés.