neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Unreasonable Institute
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió

Només l'acció valida els coneixements teòrics. La vida és massa curta com per ser raonable.


Daniel Epstein
President i Co-findador

Què ofereix

L'Unreasonable Institute és una iniciativa que es convoca anualment, per accelerar iniciatives emprenedores socials d'alt impacte potencial. Aquestes persones emprenedores són escollides a través d'una selecció en la que elles mateixes en són part activa i passen a formar part d'un procés d'aprenentatge-acció intensiu.

Durant sis setmanes, les persones emprenedores passen per un procés de mentoria i comparteixen espai amb una trentena de fons d'inversió, per tal de preparar el seu llançament a nivell mundial.

En aquest procés participen líders de pensament de reconegut prestigi mundial, que ja han innovat socialment abans i que han aconseguit transformacions socials i ambientals d'alt impacte.

Com adreçar-s'hi

Cal presentar la sol·licitud on-line.

Activitat

La convocatòria anual resta oberta fins a finals de l'any anterior a l'edició vigent .

Membres de l'equip permanent de l'Unreasonable Institute realitzen un procés de selecció: s'escullen les 100 millors propostes que passen a una entrevista individual (per telèfon o on-line); posteriorment, es trien els 50 projectes que hagin superat en millors condicions les entrevistes i s'enceta un mercat on-line de presentació.

Aquest mercat consisteix en mostrar, durant 50 dies, aquestes persones emprenedores, els seus equips i les seves empreses a centenars de milers de persones de tot el món en una plataforma on-line a través de la qual hauran d'aconseguir donacions particulars per un valor total de 8.000 dòlars, que equival al cost d'assistir a l'Unreasonable Institut. Un cop assolit aquest repte, la seva participació és automàtica.

A qui va adreçat

L'Unreasonable Institute s'adreça a persones emprenedores socials que ja estan desenvolupant els seus projectes i que volen escalar-los a nivell mundial. El repte de l'Institute és que aquestes empreses socials satisfacin les necessitats de, com a mínim, un milió de persones.

Entitats promotores:

L'Unreasonable Institute compta amb més de 50 entitats que hi donen suport, totes elles capdavanterses en inversió social, consultoria empresarial, suport a l'emprenedoria social, mitjans de comunicació, sponsors i institucions educatives.