neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Goteo: Xarxa social de finançament col·lectiu
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Sant Adrià 20, 1r, Fàbrica de Creació Fabra i Coats, 08030 Barcelona
932 566 150 - 646 653 505
info@goteo.org
https://barcelona.goteo.org
Què ofereix

Goteo és una xarxa social de finançament col·lectiu (aportacions monetàries) i col·laboració distribuïda (serveis, infraestructures, microtasques i altres recursos) des d'on impulsar el desenvolupament autònom d'iniciatives creatives i innovadores, que contribueixin al desenvolupament del procomú, el coneixement lliure i/o el codi obert.

Una plataforma que, a més, promou la inversió de capitals públics i privats en un fons de capital d'irrigació, que es distribueix en una mena de "match funding" multiplicant les aportacions ciutadanes 2x1 entre projectes d'interès amb finalitats de caràcter social, cultural, científic, educatiu, tecnològic o ecològic, que generin noves oportunitats per a la millora constant de la societat i l'enriquiment dels béns i recursos comuns.

Com adreçar-s'hi

Cal donar-se d'alta a la plataforma per participar en una de les modalitats de finançament col·lectiu:

 • · Cofinançar projectes
 • · Proposar projectes amb retorn al comú per a ser finançats, accedint al seu assessorament
 • · Oferir col·laboracions no monetàries

Per conèixer serveis associats, demanar assessoria o per qualsevol consulta, es pot contactar a través del formulari de contacte del web.

Activitat

Goteo és una plataforma de micromecenatge per donar suport econòmicament i en espècies projectes d'emprenedors, innovadors socials i creatius que tinguin entre els seus objectius, format i/o resultat final, de forma total o significativa, algun tipus de retorn col·lectiu regit per una llicència lliure o oberta (per exemple Creative Commons o GPL).

És a més una xarxa distribuïda de nodes locals o temàtics, autònoms però interdependents entre si. L'objectiu dels nodes és servir per localitzar i analogitzar el fet digital, aportant proximitat i especificitat, i multiplicant així l'efecte de Goteo, tant a l'hora d'articular una comunitat local al voltant del coneixement obert i acostar-se a agents del context susceptibles d'incloure iniciatives a la plataforma, com de mobilitzar recursos per al desenvolupament de les mateixes.

Des de Goteo, a més del manteniment de la plataforma digital i el suport a les iniciatives i persones usuàries, s'ofereixen una altra sèrie de serveis relacionats com ara:

 • · Formació i consultoria sobre el crowdfunding i la cultura lliure/oberta.
 • · Organització de convocatòries especials sobre àmbits temàtics específics.
 • · Gestió ad hoc de fons de 'Capital d'Irrigació' provinent d'agents inversors públics i privats.

A qui va adreçat

D'una banda, a persones individuals i organitzacions de la societat civil d'àmbits diversos interessades a obtenir i/o oferir suport econòmic i col.laboracions per dur a terme iniciatives afins a la filosofia de la plataforma.

D'altra banda, a entitats públiques i privades interessades a invertir en projectes socialment responsables i innovadors relacionats amb el coneixement obert.

Goteo parteix dels models actuals del crowdfunding per articular-se com una xarxa social composta per agents impulsors, co-finançadors i col·laboradors.

Entitats promotores:

Goteo és una iniciativa gestionada per la Fundació Fuentes Abiertas

El principal impulsor de Goteo és Platoniq, una organització internacional de productors culturals i desenvolupadors de programari, pionera en la producció i distribució de la cultura copyleft.