neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Concurs Emprenedor Social de l'Any
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Route de la Capite, 91 93, CH1223 Cologny, Geneva
global@schwabfound.org
http://www.schwabfound.org

Tenim el profund convenciment que el progrés econòmic i social es pot assolir a través de la iniciativa emprenedora. Amb la Fundació tenim la capacitat d'estimular i fomentar persones que estan dedicant la seva vida a la innovació social, integrant-les en una comunitat d'intercanvi de coneixements i d'impacte global


Klaus Schwab
Cofundador

Què ofereix

La Fundació Schwab promou l'emprenedoria social com un element clau per avançar i abordar els problemes socials d'una manera innovadora i eficaç. Anualment, la Fundació selecciona de 20 a 25 persones emprenedores socials (d'un grup de 1.000 sol·licitants) a través del concurs "Emprenedor Social de l'Any", que es canalitza a través d'un procés de selecció regional a l'Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia, Orient Mitjà i Europa. La Fundació no inverteix econòmicament en les iniciatives, que selecciona sinó que els dóna suport des de l'àmbit acadèmic, organitzacional i relacional: col·labora amb la Universitat de Harvard, la Universitat de Stanford i l'INSEAD per tal de facilitar serveis de consultoria i beques als millors cursos de formació executiva per a les persones emprenedores socials; així mateix treballa amb aquestes universitats per tal de publicar casos d'estudi sobre l'emprenedoria social; col·labora amb el Fòrum de Joves Líders Globals per promoure l'emprendedoria social en població menor de 40 anys; vehicula la participació de les persones emprenedores que selecciona al Fòrum Econòmic Mundial, oferint-los una oportunitat única per a connectar amb líders del món empresarial, polític, acadèmic, mitjans de comunicació i altres camps.

Com adreçar-s'hi

El procés de recerca i selecció del concurs “Emprendedor Social de l'Any” es realitza a través d'una xarxa d'entitats associades a la Fundació Schwab; a la regió d'Europa qualsevol persona o organització s'hi pot presentar directament, tot utilitzant la convocatòria en línia (excepte per a França, on es desenvolupa un concurs nacional).

Activitat

Des de la seva creació més de 260 persones emprenedores socials formen part de la comunitat Schwab.

A qui va adreçat

Les persones emprenedores que vulguin rebre suport de la Fundació Schwab han de complir amb els següents criteris: 1) Innovació, ha de desenvolupar un canvi social o ambiental tot transformant les pràctiques tradicionals. 2) Sostenibilitat, ha de ser capaç de generar les condicions adequades per sostenir la seva iniciativa al llarg del temps. 3) Impacte social, ha de poder explicar resultats de la seva iniciativa. 4) L'abast, l'extensió de la iniciativa emprenedora més enllà de l'àmbit en el què hagi nascut la iniciativa. 5) La replicabilitat, les possibilitats de la iniciativa a ser adaptada a altres regions del món per a resoldre problemes similars.

Entitats promotores:

Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, World Economic Forum