neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Fons Oikocrèdit
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Bisbe Laguarda, 4, 08001 Barcelona
934 416 306
catalunya@oikocredit.org
http://www.oikocredit.cat
Què ofereix

El Fons OIKOCREDIT canalitza inversions del nord cap al sud, captant recursos d'entitats i inversors de països desenvolupats, i atorgant crèdits a organitzacions locals de països en vies de desenvolupament, que normalment no poden accedir a crèdits de la banca tradicional.

El Fons dóna suport financer en forma de crèdits convencionals i de microcrèdits, per al desenvolupament d'iniciatives productives que les persones i entitats interessades presenten a les diverses oficines que OIKOCREDIT Internacional té a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa de l'Est.

Com adreçar-s'hi

Cal posar-se en contacte via correu electrònic, per telèfon o fax o presèncialment a les seves oficines els dimarts, dimecres i dijous de 10h a 13h, i amb cita prèvia en qualsevol altre horari.

Per poder invertir a la cooperativa OIKOCREDIT INTERNACIONAL és necessari associar-se a l'associació OIKOCREDIT CATALUNYA (les persones físiques o jurídiques no poden invertir individualment a OIKOCREDIT INTERNACIONAL, amb l'excepció de les organitzacions d'església i determinades organitzacions socials). Qualsevol persona física o jurídica pot realitzar una inversió i convertir-se en soci/a partícip simultàniament, i amb tal objectiu se subscriu un contracte d'aportacions condicionals entre la persona i l'associació.

Activitat

OIKOCREDIT Catalunya és una associació sense ànim de lucre, democràtica i participativa, capdavantera en inversió per al desenvolupament, creada per iniciativa de diverses ONG catalanes el 2000, per donar suport a la cooperativa OIKOCREDIT Internacional, convertint-se en una més de les seves 862 entitats sòcies arreu del món.

OIKOCREDIT Internacional és una societat d'àmbit mundial. Fou creada el 1975 pel congrés Mundial d'Esglésies i compta ara amb una seu central ubicada a Amesfoort (Holanda), 14 oficines regionals a Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i 34 associacions de suport a 18 països.

OIKOCREDIT Catalunya és una associació creada per iniciativa de diverses ONG catalanes el 31 de gener de 2000 i inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat amb el número 23452, per donar suport a la cooperativa OIKOCREDIT Internaciona

El principal objectiu de l'Associació és la captació de fons al nostre país per invertir-los a OIKOCREDIT Internacional. Els diners que els socis partícips (inversors) d'OIKOCREDIT Catalunya inverteixen serveixen en la seva totalitat perquè l'Associació compri accions d'OIKOCREDIT Internacional, de manera que aquests diners són destinats totalment al finançament de projectes de desenvolupament als anomenats països del Tercer Món en forma de préstecs.

A qui va adreçat

El Fons OIKOCREDIT d'adreça en primer lloc a persones i entitats que necessiten finançament i, d'altra banda a persones i entitats que volen canalitzar les seves inversions cap al desenvolupament del Tercer Món.

  Tots els projectes que es presenten per a rebre finançament d'OIKOCREDIT han de complir els següents criteris:

 • 1) han de beneficiar les persones pobres i/o desfavorides

 • 2) els guanys del projecte no solament han d'enriquir unes quantes persones

 • 3) han de contribuir al desenvolupament social i econòmic de la comunitat, prestant una especial atenció a l'impacte ecològic

 • 4) han de ser econòmicament viables (amb l'administració i l'assessorament tècnic apropiats) per tal que siguin autosuficients en un temps raonable que els permeti retornar el préstec


A més, OIKOCREDIT afavoreix l'estructura cooperativa perquè permet a les persones pobres participar directament en el funcionament i l'administració dels projectes; així mateix dóna preferència a projectes en què les dones participen en la presa de decisions, l'organització, la implementació, el control i l'avaluació i també aquells en què les dones són beneficiàries directes.

Entitats promotores:

OIKOCREDIT Catalunya