neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Premi Fundació Príncep de Girona Social
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Pic de Peguera, 11, B·2·12, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, 17003 Girona
972 410 410
info@fpdgi.org
http://ca.fpdgi.org/projectes/emprenedoria/premis-fpdgi
Què ofereix

La Fundació convoca anualment els Premis Fundació Príncep de Girona. En total es concedeixen cinc premis: quatre premis individuals a joves (entre els 16 i 35 anys) que emprenen i comencen una obra, un negoci o un afany, especialment si comporta dificultat o risc, i que, en fer-ho, són capaços d’induir de manera creativa canvis positius en la societat i a entitat que treballi a favor dels i les joves, especialment en el foment de l’esperit emprenedor, l’ocupabilitat i la inserció laboral, l’educació i l’èxit escolar i la vocació i el talent.

En la categoria "Social", el guardó vol distingir joves emprenedors socials amb projectes que fomentin la integració de col·lectius en risc d’exclusió. Els criteris d'avaluació són:

1) Exemplaritat. Es busca que, en la seva trajectòria, la persona candidata hagi demostrat capacitat de lideratge i d’organització. La persona candidata serveix de model inspirador perquè altres joves s’impliquin en iniciatives de caràcter social en el marc d’entitats del tercer sector o empreses socials. La persona candidata ha de destacar pels seus valors i comportament ètic i, sobretot, pel seu caràcter solidari, empatia, capacitat de superació i comportament íntegre. Aquest criteri és excloent.

2) Diferenciació. El jurat avalua la tasca de la persona candidata com a creadora o impulsora dels projectes en els quals ha participat, així com el seu caràcter diferencial pel que fa a l’enfocament innovador en la recerca de solucions, la sostenibilitat dels projectes engegats al llarg del temps, i la possibilitat de reproduir els projectes en altres àmbits d’actuació o geogràfics.

3) Impacte. El jurat valora el paper de la persona candidata en l’orientació a problemes rellevants per a la societat, i l’efecte transformador, positiu i quantificable, de la realitat dels col·lectius als quals es dirigeix.

4) Notorietat de la iniciativa. Impulsa projectes que apliquen bones pràctiques de gestió i que presenten elements contrastats d’avaluació dels resultats quantitatius, com ara la definició de plans d’acció i objectius, l’adopció de bones pràctiques de rendició de comptes en matèria de gestió pressupostària dels projectes, etc.

Com adreçar-s'hi

Mitjançant la pàgina web on es publiquen les bases del concurs.

Activitat

El Premis responen a la voluntat de la Fundació de promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç, la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent de joves amb iniciativa emprenedora i innovadora, que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que tenen la capacitat d’assumir riscos i la motivació necessàries per induir canvis en la societat. Els Premis es convoquen anualment des de 2010 i han guardonat ja a 27 iniciatives, persones i entitats.

A qui va adreçat

Persones joves d’entre 16 i 35 anys d’edat (abans de la data límit de presentació de candidatures) i haver nascut o residir legalment a Espanya.

Entitats promotores:

Fundació Princep de Girona