neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Premis Skoll per a l'Emprenedoria Social
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Què ofereix

Els Premis Skoll per a l'Emprenedoria Social, vehiculen bona part de l'estratègia d'inversió en iniciatives emprenedores socials de la Fundació Skoll. Els premis tenen vocació de suport econòmic plurianual per tal que les organitzacions emprenedores ampliïn els seus programes i el seu impacte a escala regional, nacional o mundial. El jurat d'aquesta convocatòria està format per líders socials i empresarials de diferents camps, així com per representants de capital risc social.

Com adreçar-s'hi

Per tal d'obtenir més informació sobre la convocatòria anual dels Premis Skoll per a l'Emprenedoria Social, cal posar-se en contacte directament amb l'equip que la gestiona.

Activitat

A més dels Premis anuals, la Skoll impulsa un Programa d'Inversions, que combina préstecs en millors condicions que el mercat i inversions de capital risc per a iniciatives emprenedores que ja es troben sota l'aixopluc de la Fundació.

Des de l'any 2003, la fundació té un acord de col·laboració amb l'Escola de Negocis Saïd de la Universitat d'Oxford per a desenvolupar el primer centre acadèmic dedicat a l'empresa social: el Centre Skoll per a l'Emprenedoria Social (http://www.sbs.ox.ac.uk/skoll).

La Fundació dóna suport a organitzacions pioneres i innovadores en aquest camp com Ashoka, el Fons Acumen i el Centre per al Desenvolupament de l'Empresa Social de la Universitat de Duke.

Més enllà de les inversions la Skoll desenvolupa dos grans programes altaveu de les iniciatives emprenedores socials: el Fòrum Mundial Skoll (http://www.skollworldforum.org), la primera conferència mundial sobre esperit empresarial social; i el Social Edge (http://www.socialedge.org), una comunitat virtual dirigida per persones emprenedores socials i adreçada a aquestes mateixes,

A qui va adreçat

Les iniciatives emprenedores a les que premia han de tenir un mínim de tres anys de rodatge amb resultats documentats, i trobar-se en fase de creixement, expansió o consolidació.

Entitats promotores:

Skoll Foundation