neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Citilab-Cornellà
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Plaça Can Suris, s/n, 08940 Cornellà del Llobregat
935 510 660
cornella@citilab.eu
http://citilab.eu
Què ofereix

Citilab-Cornellà és un centre per a la innovació social digital, que difon l'impacte digital en el pensament creatiu, el disseny i la innovació que sorgeixen de la cultura digital. És alhora un centre de formació, un centre de recerca i una incubadora d'iniciatives empresarials i socials.

Citilab-Cornellà és un exemple de "LivingLab", una organització que busca involucrar a persones usuàries i a la societat en general en processos d'innovació, en un entorn obert. Té la seva seu a l'antiga fàbrica de Can Suris, edifici emblemàtic del passat industrial de Cornellà que després d’una intensa restauració ha estat adequat per als usos de la societat de la informació.

Com adreçar-s'hi

Es pot accedir a les seves diferents propostes formatives i de recerca a través del seu web o contactant amb el seu equip. Es pot fer una visita virtual pels espais en els que es distribueixen els 4.500m2 del seu interior.

Activitat

La Fundació Privada pel foment de la Societat del Coneixement, va ser creada l'any 2003 per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb l'objectiu de promoure la nova cultura digital de la societat del coneixement, apropar a ciutadans i ciutadanes les últimes innovacions tecnològiques, mantenir la cohesió social dintre de la nova era digital i promoure activitats formatives. Citilab-Cornellà és un dels seus principals recursos.

Aquest projecte va partir de la idea que les tecnologies digitals i, específicament, Internet, són mitjans d’innovació centrats en la ciutadania, de manera que calia crear un centre digital d'innovació ciutadana per a la difusió i el foment de la societat del coneixement. A Citilab-Cornellà, Internet es considera un mitjà per innovar de forma més col·laborativa i integradora, amb la persona com a centre del procés d'innovació.

Fins a la data Citilab-Cornellà ha desenvolupat projectes experimentals d'innovació social com: “Co-working”, “Hort Digital”, “Lab RSI”, “Laborlab”, “Musiclab”, “Xarxa Centres Coneixement”, “Edulab”, “Seniorlab”, “Social Media Lab”, “Sportic”, “Turisme Coneixement”, “Vision”.

Citilab-Cornellà forma part de la xarxa catalana de LivingLabs que, al seu torn forma part de la xarxa europea. Catalunya, juntament amb els països nòrdics i els Països Baixos, són tres territoris de referència sobre LivingLabs, amb la complicitat de l'impuls públic, por construir la xarxa europea.

A qui va adreçat

Iniciatives emprenedores d'innovació social i de tecnologies de la informació i la comunicació; persones que desitgin acostar-se a Internet i les tecnologies de la informació i la comunicació a través de la formació.

Entitats promotores:

Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement