neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Espai NovaLab
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Plaça Catalunya, 9, 5è, 08002 Barcelona
935 514 714
info@nova.cat
http://nova.cat
Què ofereix

Espai NovaLab és un viver d'idees que genera i acull propostes socialment innovadores de persones i col·lectius que vulguin oferir alternatives als problemes i sistemes socials que necessiten ser repensats.

Nova és una associació independent i sense ànim de lucre que promou la innovació social per generar noves pràctiques i models que facin transitar la societat cap a un món habitable per a tothom. En aquest viver assessora, amb coneixements i metodologies acumulats durant més de 30 anys, perquè tothom pugui desenvolupar la seva iniciativa.

A més a més posa en contacte i promou l’intercanvi entre innovadors/es socials, de manera que es puguin establir sinergies i col·laboracions que permetin fer créixer bones iniciatives.

L'Espai NovaLab ofereix: un espai físic on teixir noves idees; assessorament i guia per desenvolupar les iniciatives; un bloc específic a la web de Nova des d'on difondre les iniciatives; suport en la difusió; possibilitat d’estar en contacte i intercanviar idees amb altres persones i grups que estan també generant propostes d’innovació social; suport per trobar finançament.

Com adreçar-s'hi

Cal posar-se en contacte amb l'equip de Nova, exposar la pròpia iniciativa i pactar les condicions d'accés a l'Espai.

Activitat

Actualment acull les iniciatives següents:


 • 1) Educar X Transformar, un projecte d'acompanyament a centres educatius que volen compartir i transferir el seu projecte de "centre innovador" a altres centres.

 • 2) On van els meus impostos, web on es visualitzen de forma ràpida i gràfica els canvis en les despeses anuals de l’Administració Central de l’Estat (ministeris, agències dependents i altres organismes públics, com el Congrés) i la Seguretat Social, tal i com apareixen recollits en els Pressupostos Generals.

 • 3) Adéu capitalisme 15M-2031, esbós de model social no capitalista anomenat Ecodemocràcia cooperativa, basat en un sistema econòmic democràtic, social i solidari, i en un sistema polític de democràcia participativa i inclusiva.

 • 4) Mai més una bombolla, proposta d’un sistema estratègic de gestió preventiva sobre la base de les taxacions.

A qui va adreçat

Les iniciatives d’innovació social que acull l'Espai NovaLab poden estar promogudes per persones individuals o per grups i comunitats, i han de complir dues premisses: tenir per objectiu una de les set transicions per transformar la societat que Nova ha identificat com a reptes clau del món actual; ser compatible amb els principis, estratègies i enfocament de Nova. Les set transicions són: 1. a una democràcia participativa i deliberativa, 2. a la sostenibilitat ambiental, 3. a una economia social, equitativa i sostenible, 4. a un sistema financer no especulatiu, 5. a una societat del coneixement compartit i de la comunicació democràtica, 6. a un món que superi les guerres i la violència, 7. a una governança global democràtica.

Recursos Relacionats

Espai LabCoop  

Entitats promotores:

Nova, Centre per a la Innovació Social