neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Espai LabCoop
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Casp 43, Baixos, 08010 Barcelona
934 013 777
labcoop@grupecos.coop
http://labcoop.coop/
Què ofereix

L'Espai LabCoop ofereix co-treball d'us itinerant en un local de 900 m2, en una de les seus del grup cooperatiu ECOS. Aquí hi tenen activitat permanen gairebé 40 organitzacions d'economia social i solidària, generant una comunitat innovadora en un entorn acollidor, obert, lluminós, i organitzat en dues plantes i terrassa.

L'Espai LabCoop ofereix dos tipus de co-treball:
· Laboratori: posar en marxa idees
· Espais de co-treball: madurar projectes

Com adreçar-s'hi

A través de formulari al web o directament per correu electrònic.

Activitat

LabCoop és una cooperativa de segon grau sense ànim de lucre formada pel grup ECOS i per quatre cooperatives més: Arç, Calidoscoop, ETCS i L'Apòstrof.

Defineix les iniciatives d'emprenedoria social com aquelles que, a través d'una activitat econòmica, persegueixen: transformar l'economia, la societat, la cultura; cooperativitzar l'activitat; sostenir-se al llarg del temps; multiplicar el seu model. LabCoop posa èmfasi en la dimensió necessàriament col·lectiva de l'emprenedoria social.

LabCoop impulsa iniciatives d'innovació social: activitats transformadores de la realitat social, econòmica, política, cultural o ambiental, malgrat no estiguin necessàriament vinculades a una iniciativa emprenedora. Promou la innovació com a actitud, una manera de fer les coses, i no un fi o un objectiu en si mateixa; la innovació és l’eina, actitud o recurs que permet la creativitat necessària per a desenvolupar l'emprenedoria social.

Des de la seva creació l'Espai LabCoop ha allotjat més de 50 persones emprenedores de 30 projectes i ha incubat a 5 projectes d'emprenedoria social cooperativa.

A qui va adreçat

Projectes emprenedors que vulguin madurar la seva idea o bé desenvolupar la seva activitat econòmica, en un entorn d'economia social i solidària facilitador.

Entitats promotores:

LabCoop, Grup Cooperatiu Ecos, Hobest, Apostrof, Arç, Calidoscoop, ETCS.