neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
La Base
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
De les Hortes, 10, 08004 Barcelona
ateneu@labase.info
http://www.labase.info/
Què ofereix

La Base és l'espai on es troba l'Ateneu Cooperatiu de Poble Sec així com un conjunt de projectes cooperatius del barri.

La Base és un espai híbrid entre un lloc d’encontres informals i una eina útil per a la vida quotidiana. Des de l’organització de seminaris, activitats culturals, xerrades, cicles de documentals i música fins a tallers de formació en qualsevol camp i la creació d’un espai de treball compartit.

La Base mutualitza tant l’organització col·lectiva del consum com la facilitació d’un espai de treball cooperatiu, com altres formes d’autoorganització quotidianes.

Com adreçar-s'hi

Mitjançant la pàgina web.

Activitat

La Base es proposa tres objectius concrets que orienten el seu projecte i la seva activitat:

1) Dotar-se d’infraestructura econòmica autogestionada, en base a espais, eines, serveis i recursos comuns, aconseguint recursos materials que siguin de propietat col·lectiva per construint una nova economia alhora que assajar noves formes de funcionar i potenciar el sentiment de comunitat.

2) Enfortir els llaços entre el veïnat i crear i potenciar comunitat al barri del Poble Sec.

3) Fomentar el debat i la reflexió sobre l’actualitat i el sistema vigent, així com assajar i catalitzar formes i estructures polítiques horitzontals per organitzar-se socialment a nivell de barri i de ciutat.

Fins a 2014 La Base acull: La Seca, cooperativa de consum agroecològic; La igualitària, menjador popular; L'A Doc, centre de documentació i investigació de l'audiovisual; la Biblioteca popular espontània; la Cooperativa d'Oficis; l'Aula d'Estudis; Nau-tech, club d’informàtica; L’Associació Babàlia, Grup de CoMaternitat i Criança Compartida.

A qui va adreçat

La Base aglutina persones del barri del Poble Sec interessades per cinstruir formes alternatives de consum, treball, finançament, etc. i hi ha diverses formes de sumar-se al projecte:

- Sumar-se al grup promotor.

- Fer-se sòcia cooperativista: participant dels projectes que més interessen i implicant-se activament en el projecte atenenc participant de l’assemblea general i fent una aportació trimestral de 30€.

- Fer-se sòcia: venint a l’espai de trobada, al centre de documentació, al menjador popular, utilitzant els accessos a internet, organitzant i participant de les activitats de La Base, i fent una aportació econòmica segons les possibilitats de cadascú.

- Fer-se mecenes: fent una aportació econòmica periòdica en funció de les possibilitats de cadascú, però sense necessitat te tenir una participació activa.

Recursos Relacionats

CooperaSec Espai LabCoop Labesoc Mercat EcoSol