neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
MediaEstruch
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Carrer Sant Isidre, 140, 08208 Sabadell
937 172 571
mediaestruch@lestruch.cat
http://www.mediaestruch.cat/
Què ofereix

MediaEstruch és un projecte d’investigació, desenvolupament i innovació tecnològica de la Fàbrica de Creació d’Arts en Viu L’Estruch de l'Ajuntament de Sabadell. Un laboratori de recerca, desenvolupament i innovació de les TIC aplicades a l’àmbit de les Arts en Viu i un viver d’emprenedoria tecnològica orientat al foment de la Economia del Be Comú i de la consiliència transdisciplinar

L’activitat propia del MediaEstruch es centra en dues àrees principals:

- Dinàmiques: accions per crear i enriquir comunitats creatives.
- Laboratoris: recerques tecnològiques participades per tota la comunitat.

Disposa de tres infraestructures:
- MediaLab
- Viver
- Sala Multimèdia

Per a projectes d'emprenedoria social el Viver és el principal recurs: un espai per projectes empresarials embrionaris de l’àmbit de les noves tecnologies que, en paral·lel, ofereix un marc per a la exploració i el foment del paradigma empresarial de les Economies del Be Comú.

Al Viver els projectes gaudeixen d’un coaching especialitzat per tal de generar aquest context d’innovació i consiliencia. Aquest coaching es reforça amb un programa formatiu multidisciplinar, i d’assessorament especialitzat i transversal.

Com adreçar-s'hi

MediaEstruch obre convocatòries periòdiwues per a diferents programes de suport emprenedor. Cal contactar directament amb l'equip tècnic del centre.

Activitat

MediaEstruch és un projecte que investiga nous models de relació dins d’un ecosistema mútuament beneficiós de projectes emprenedors tecnològics, socials, activistes i de les arts en viu. La idea del MediaEstruch parteix del convenciment que avui en dia el desenvolupament social, econòmic i mediambiental ve determinat pel coneixement compartit que atresoren les persones que formen la comunitat, i que aquest coneixement és més ric quan més divers és. Des de MediaEstruch s'enten que les interaccions entre les persones és el que genera l’intercanvi de coneixement, font de la innovació, i per tant llavor de desenvolupament .

Els processos de treball que s’investiguen al MediaEstruch remeten als models d’innovació oberta on la heterogeneitat de mirades és sempre beneficiosa. També d’aquells altres que aposten que per crear nou coneixement és imprescindible trencar les barreres entre les humanitats i les ciències (consiliència).

La tecnologia i els seus objectes representen l’essència del que ens fa ser societat, mediatitzant les nostres relacions i participant activament dels canvis. L’artista, i especialment el de les arts en viu, és el mediador social capaç de facilitar el procés d’innovació. Això és possible perquè en el seu treball reflexiona al voltant del seu context i la relació amb el seu públic, treballant principalment les relacions interpersonals i els nous llenguatges, és a dir la matèria primera sobre la qual es genera valor en la societat del coneixement. MediaEstruch tracta de donar poder a la comunitat que participa i proposa sistemes de governança co-responsabilitzada, per a tal efecte posa a disposició dels participants diversos recursos: un espai de coworking per projectes empresarials, d’investigació i artístics, un espai d’assaig multimèdia per prototips, un medialab amb equipament TIC, i assessorament gratuït.

A qui va adreçat

Projectes emprenedors tecnològics, socials, activistes i de les arts en viu.

Entitats promotores:

Ajuntament de Sabadell