neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Ments Obertes
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Avinguda Tibidabo, 39-43, 08035 Barcelona
902 372 373
http://mentsobertes.uoc.edu
Què ofereix

Ments Obertes és un portal social d’expressió, creació, reflexió, debat i intercanvi, que busca, promou i visualitza persones d’arreu del món que, a la xarxa, comparteixen creativitat, imaginació i esperança, i que afronten els reptes confiant en la formació al llarg de la vida.

El portal parteix de la premissa que a la xarxa hi ha multitud de persones que a la seva manera, estan canviant una mica el món. Ja sigui a nivell laboral, de desenvolupament tecnològic o d’aportació intel·lectual o cultural, aquesta feina mereix ser reconeguda i difosa.

Com adreçar-s'hi

Es poden proposar temes per al wikispeech, continguts escrits o audiovisuals sobre temàtiques diverses, recomanacions de webs, etc. que presentin una actitud innovadora, audaç, oberta, que vulguin reflectir les preocupacions actuals i buscar-hi solucions en l’entorn de la societat del coneixement, amb pluralitat i imaginació.

Activitat

El portal ofereix debats d’actualitat en línia, oberts a la participació, moderats per persones expertes de la universitat. Aquests debats es canalitzen a través del wikispeech: conferències elaborades a partir de preguntes o suggeriments d’internautes entorn d’un tema prèviament anunciat. Es tracta de xerrades de poca durada enregistrades en llocs informals que es poden seguir en directe per uoc.tv i es pengen al portal posteriorment.

Al portal també s'hi poden trobar vídeos de xerrades o de conferències, articles, reportatges, entrevistes, dossiers, articles, entrevistes, reportatges, qüestionaris, etc. de temes que aporten una visió oberta i crítica d’una disciplina en concret i de la societat del coneixement en general.

Una de les temàtiques del portal és la innovació i l'emprenedoria social.

La darrera actualització del portal Ments Obertes és del primer semestre de 2014

A qui va adreçat

Persones que, amb la ment oberta, orienten la seva atenció cap a un món més just, equitatiu i sostenible, que creuen en la força de la cooperació i l’intercanvi lliure de coneixement.

Entitats promotores:

Universitat Oberta de Catalunya