neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Green Business: Emprenedoria Ecoeficient
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Badajoz 73-77, Tech Talent Centre, 22@ Barcelona, 08005 Barcelona
902 760 740
info.upcschool@talent.upc.edu
http://www.talent.upc.edu/cat/professionals/presentacio/codi...
Què ofereix

"Green Business: Emprenedoria Ecoeficient" és un curs de formació contínua semipresencial ofert per la Universitat Politècnica de Catalunya per donar a conèixer i desenvolupar idees emprenedores de negocis en l'àmbit del medi ambient, que permetin a les persones participants desenvolupar un pla de negocis en el sector emergent dels "green business".

El curs ofereix els elements tècnics, econòmics i financers de caràcter teòric, eines, enfocaments, procediments analítics i l'aplicació de tots aquests elements, per orientar apropiadament les inversions en tecnologies i processos mediambientals i energèticament sostenibles que permetin impulsar "negocis verds" en sintonia amb el desenvolupament sostenible en un món globalitzat.

Els seus objectius acadèmics són:
 • · Aplicar conceptes i tècniques relacionades amb els mètodes quantitatius i experimentals per a l'anàlisi i la presa de decisions en negocis verds "Green Business".
 • · Aplicar teories i principis propis de l'àrea de direcció d'una organització ecoeficient.
 • · Planificar, organitzar, implantar, liderar i controlar projectes d'enginyeria, especialment projectes d'innovació (R + D + I) i de millora de processos, en l'àmbit mediambiental.
 • · Desenvolupar un pla de negoci "Green Business".

La metodologia semipresencial busca l'equilibri entre la llibertat d'organitzar els temps de l'estudiant i l'assistència a unes sessions presencials per adquirir, discernir i debatre sobre conceptes teòrics que seran aplicats durant el desenvolupament de la idea de negoci.

Els continguts s'estructuren en tres tipus d'activitats:
1. Identificació i plantejament de la idea i model de negoci.
2. Desenvolupament d'un pla de negocis.
3. Presentació i defensa de la idea, model i pla de negoci davant d'un tribunal de persones expertes.
El Programa és semipresencial i intensiu, la major part del treball es realitza fora de la classe i té un seguiment personalitzat en línia. Les sessions presencials consisteixen en 6 Jornades intensives de classe teoricopràctica i una Jornada de presentació del pla de negoci davant d'un Tribunal Expert.

El programa és el següent:
A) El Negoci del Medi Ambient i la Innovació
- Els principis del sector mediambiental i les seves Debilitats, Fortaleses, Amenaces i Oportunitats en el mercat.
- Els fonaments de l'emprenedoria i l'economia del coneixement, així com exemples d'èxits i errors en emprendre una idea de negoci.
- El concepte d'externalitat i la seva importància en l'àmbit dels negocis mediambientals.
- La innovació i el seu paper fonamental dins de l'àmbit dels negocis mediambientals.
B) La Generació del Model de Negoci Mediambiental
- Els principis del model de negoci.
- La tècnica del model de negoci.
- El model de negoci a una proposta específica desenvolupada per l'estudiant.
- Teories i principis propis de l'àrea de direcció d'una organització ecoeficient.
- Planificació, organització, implantació, lideratge i control de projectes d'enginyeria, especialment projectes d'innovació (R+D+i) i de millora de processos.
C) El Pla de Negoci
El Pla de negoci o d'empresa és un document que explica i detalla el projecte d'una nova empresa, identifica i analitza l'oportunitat de negoci, examina la viabilitat del projecte i desenvolupa els recursos i les estratègies necessàries per crear l'empresa. És la targeta de visita de l'equip emprenedor cap a futurs inversors. L'alumnat haurà d'exposar i defensar el seu pla de Green Businness.

Com adreçar-s'hi

Es pot sol·licitar informació i/o fer directament la preinscrició a través del web del Curs. L'import total de la matrícula s'ha de pagar abans de l'inici del curs; es poden consultar descomptes, beques, préstecs i ajuts les possibilitats de finançament en condicions avantatjoses.

Activitat

La UPC School of Professional & Executive Development ofereix un extens catàleg de formació permanent, amb més de 200 programes anuals de màsters, postgraus i cursos d'especialització d’enfocament professional, adaptats a les necessitats de l’entorn econòmic i social, a les organitzacions i als seus professionals.

L’oferta de postgrau de formació permanent de la UPC està dissenyada per fer créixer les competències dels i de les professionals en les àrees d’arquitectura, edificació i urbanisme, enginyeria civil i industrial, gestió i organització d’empreses, sostenibilitat, i tecnologies de la informació i la comunicació. Des de l’any 1994, més de 80.000 professionals han impulsat la seva carrera amb aquests programes.

Els programes que s’imparteixen permeten ampliar l’aprenentatge tècnic de cadascuna de les especialitats tecnològiques i posen a l’abast dels professionals els coneixements i les eines necessàries per adquirir noves habilitats personals en l’àmbit de la gestió, la direcció i el lideratge de projectes. El seu objectiu és ajudar a futurs/es directius/ves de l’entorn de l’enginyeria, la innovació i la tecnologia a assolir els coneixements idonis i a desenvolupar les habilitats i capacitats necessàries per responsabilitzar-se de les noves competències que demana el mercat professional.

El curs "Green Business: Emprenedoria Ecoeficient" té la seva primera edició el 2015.

A qui va adreçat

El curs va dirigit a persones amb titulació dels àmbits de les enginyeries, ciències de la terra i ciències econòmiques, amb o sense experiència laboral. La metodologia i els continguts del curs permeten que el cursin persones de qualsevol nacionalitat o procedència geogràfica. Atès que l'objectiu del curs se centra en la creació d'empreses, per això resulta de particular interès per a aquelles persones que tinguin la inquietud de crear un negoci.

També va dirigit a professionals que vulguin desenvolupar noves actituds ecoeficients que puguin ser útils dins d'una empresa en les àrees d'R+D+i.

Entitats promotores:

Universitat Politècnica de Catalunya - UPC School of Professional & Executive Development