neurones Recull de
recursos per a
L'EMPRENEDORIA
SOCIAL A CATALUNYA
logoGeneralitat

logo
Per a rebre assessorament i acompanyament Per obtenir suport
econòmic i finançament
Per ampliar coneixements Per generar sinergies Per compartir espai i equipaments Recerca i altres
Vols formar part del Recull de Recursos per a l'Emprenedoria Social a Catalunya?
GLOSSARI Emprenedoria social Economia social i solidària Innovació social Impacte social Base de la Piràmide Escalabilitat Capital risc social
   
Plataforma CompraSocial
 • Tipologia
  • Assessorament
  • Finançament
  • Formació
  • Espais
  • Intercanvi
 • Fase de la iniciativa emprenedora
  • Incubació d'idees
  • Creació
  • Creixement i expansió
Carretera Santa Oliva, 20-22, 43710 Vendrell
977 667 111
comprasocial@comprasocial.net
http://www.comprasocial.net/asp/index.asp
Què ofereix

(CompraSocial! té per objectiu augmentar l'impacte social de totes les empreses d'inserció, centres especials de treball i entitats de comerç just de Catalunya, que promouen la inclusió al mercat de treball de persones en situació o risc d'exclusió social.

(CompraSocial! és un portal web que difon i promou la comercialització de productes i serveis d'aquestes empreses. A través de (CompraSocial! tothom pot: contractar productes i serveis; practicar el consum ètic i la compra responsable; complir la Llei d'Integració Social del Minusvàlid quan no es pugui satisfer l'obligatorietat de reservar un mínim del 2% dels llocs de treball per a persones discapacitades en empreses i organitzacions de més de 50 llocs de treball; i conèixer la qualitat professional de persones en procés d'inserció que podrien esdevenir persones treballadores de les empreses, organitzacions i administracions usuàries del portal.

En particular, (CompraSocial! facilita que:
· les empreses introdueixin la Responsabilitat Social Corporativa en la selecció de proveïdores;
· les administracions públiques alineïn les seves compres amb la funció de satisfer l'interès general, contribuint a la integració de les persones més desfavorides, i facilitin el compliment de les clàusules socials de la contractació pública i del compromís de reserva de compra social;
· les entitats socials facin coincidents els criteris de compra amb els objectius d'integració social de l'entitat.

Com adreçar-s'hi

Per tal que una organització aparegui a (CompraSocial! cal que ompli un formulari; l'equip de (CompraSocial! analitzarà el seu perfil i es posarà en contacte amb ella per conèixer-la millor.

Activitat

(CompraSocial! neix l'any 2004 a iniciativa de la Fundació Un Sol Mon (actual Fundació Catalunya Caixa), per promoure la visibilitat de les empreses socials i la venda dels seus productes i serveis. A partir de l'any 2010 és la Fundació Santa Teresa del Vendrell qui dona continuïtat a aquest portal.

A qui va adreçat

(CompraSocial! afavoreix principalment a empreses d'inserció, centres especials de treball i entitats de comerç just de Catalunya; alhora busca la complicitat d'institucions, xarxes i associacions socials, empresarials i de l'administració pública de Catalunya.

Entitats promotores:

Fundació Santa Teresa del Vendrell